Programma's / Amor Fati

Amor Fati

2020 - 2021 (vanwege Corona filmregistratie rond kerst en nieuwjaar)

Amor Fati is een activistisch sprookje, een extravagant pleidooi voor bescheidenheid en een wagenspel in een nooit gebruikte theaterloods.

Geïnspireerd op Nietzsches beroemde uitspraak, Heb het Lot Lief, laten de makers Flip Noorman en Arlon Luijten zien hoe je dat doet. Op de hielen gezeten door het lot zelf, een tweede golf die een week voor de repetities het project leek op te slokken, werd er gevochten en kwam er toch een heuse kerstvoorstelling boven gedreven: Een theatrale thuisbelevenis vol zang, dans, muziek, spel en zelfs game elementen.

Wanneer ‘Poppenspeler’, ‘Amor’ ontmoet is hij op slag verliefd. De aantrekking is wederzijds maar Amor kan Poppenspeler slechts liefhebben als hij accepteert dat Fati erbij hoort. Uit angst voor de grillige Fati, stoot hij Amor van zich af, en begint haar na te bouwen als een pop waar hij zelf de controle over heeft.

Dit sprookje wordt waargenomen door ‘Verteller’ die met direct tegen het publiek gesproken teksten en liederen het publiek bevraagt over de tijd van nu.

Met: Sky Lemmer, Harriët Stroet, Alexander Brouwer, Flip Noorman & De Noormannen
Regie: Arlon Luijten
Tekst en muziek: Flip Noorman
Een Werkplaats Walhalla productie

Prijzen

Het nummer ‘De Traditie’ werd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied van het jaar

Recensies